tirsdag 24. august 2010

Fødestuebesøk

Som en del av forberedelsene til fødsel skal de vordende foreldre besøke den lokale fødeavdelingen. Vi ble tatt godt i mot av en blid og hyggelig, og ganske feminin, mannlig jordmor. Etter å ha introdusert seg, beklaget han at engelsken kanskje var litt skranten. Vi synes det gikk ganske bra, vi. Sykehuset var velutstyrt og hadde i følge jordmoren to ”permanent psychoes” som var mer enn villig til å stille opp for oss.

På vei ut spurte vi når vi eventuelt burde føle at vi måtte kontakte sykehuset. Jordmoren redegjorde da for forskjellige symptomer på at fødselen var i gang. Akkurat i det vi skulle gå ut av heisen, understreket han at vi også burde ta kontakt hvis ungen ikke beveget seg. Vi påpekte at ungen jo var stille i lange perioder og lurte på om det var noe vi selv kunne gjøre hvis vi ble bekymret. Han smilte da og sa at Ingrid burde trykke hardt på magen. Ungen ville da straks få en ”erection”. Vi lurte litt på om vi skulle si at det er ei jente.

4 kommentarer:

  1. Heisan Ingrid og Jo! Artig at dere har fått dere blogg og artig at dere er på plass i Alsace. Når er termin?

    SvarSlett
  2. Hei Bjørn Olav, Vi skal prøve å skrive noen linjer hver uke. Veldig hyggelig med kommentar på bloggen også! Ingrid har termin 11. november, så det blir nok en litt annerledes jul i år. Vi får forsøke å treffes når vi er hjemmom.

    SvarSlett
  3. He, he. Det blir spennende å følge med på (Anne M. fra studentradioen i TRH)

    SvarSlett
  4. Heisann, nå har jeg endelig fått med meg at dere blogger :) Skal følge med - kjekt å få litt oppdatering fra La France.

    SvarSlett